Ik benader uw kwestie of geschil pragmatisch en oplossingsgericht. Geen dure of onbegrijpelijke taal en geen omwegen. Zeggen waar het op staat: ook als dat wellicht niet helemaal overeenkomt met uw eigen inschattingen.

Wat ik als advocaat heb geleerd is dat gelijk hebben niet hetzelfde is als gelijk krijgen van de rechter. Een gerechtelijke procedure levert u niet alleen de nodige (emotionele) buikpijn en aanzienlijke kosten op. De uitkomst van een procedure is en blijft altijd onzeker.

In negen van de tien gevallen kan een langslepende procedure worden voorkomen door bij aanvang uw afspraken met de ander zo volledig en helder mogelijk vast te leggen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk is dat helaas lang niet altijd het geval. Het gevolg: voor u veel kosten en onzekerheid.

Mijn insteek is om met u mee te denken in het proces en u behulpzaam te zijn om zoveel mogelijk juridische ruis weg te nemen op het moment dat u tot het vastleggen van afspraken overgaat. Hoe minder ruis er in uw afspraken zit, des te kleiner is de kans op uiteenlopende verwachtingen. Daarmee verkleint u de kans aanzienlijk op een juridisch geschil of een langslepende procedure bij de rechter.

Bent u helaas al in een geschil verzeild geraakt? Ook dan adviseer ik u graag over uw positie, de kansen en de (on) mogelijkheden. Praktijkervaring wijst uit dat een minnelijke oplossing vaak – en juist met name in financieel opzicht – veel beter is dan (vaak jarenlang) door te procederen bij de rechter. Bovendien proberen vrijwel alle rechters partijen alsnog te bewegen tot een minnelijke oplossing zodra de zaak aan hen is voorgelegd. Met een minnelijke oplossing voorkomt u vaak onnodige een aanzienlijke (proces) kosten en procesrisico’s, want zoals gezegd: gelijk hebben betekent nog niet gelijk krijgen.

Wanneer ook een minnelijke oplossing niet haalbaar is, sta ik u graag bij in de procedure bij de rechter. Na twaalf jaar advocatuur ken ik de klappen van de zweep in de rechtszaal en kan ik in een vroeg stadium uw kansen en risico’s inschatten.

Copyright @ 2013 Rechtspraktijk Nijhoff.